NYE BLIKKE - I hus med Richard Winther
Udstillingen er et resultat af et samarbejde med 13 yngre billedkunstnere som er gået i dialog med Richard Winthers vægmalerier. De har besøgt huset enkeltvis og i flok flere gange og siger, at de er dybt fascineret af det fantastiske hus.
Nye Blikke - I hus med Richard Winther’ er en vandreudstilling i to etaper:
#1 finder sted i Richard Winthers hus i Vindeby på Lolland fra den 22. april - 27. maj 2018
#2 finder sted på Kastrupgårdsamlingen fra den 7. juni - 30. september 2018 (åbning den 6. juni). Se hjemmeside her

Vi er 13 yngre samtidskunstnere der til foråret 2018 vil gå i dialog og samspil med Winthers værker - og skabe et nyt og anderledes syn på hans mesterlige talent og alsidighed. 
’Nye Blikke - I hus med Richard Winther’, er kurateret af billedkunstnerne Birgitte Støvring (1982), Camilla Thorup (1976), Anne Torpe (1981) og Lars Tygesen (1979). I samspil med en række samtidskunstnere vil udstillingen vise et anderledes gensyn med billedkunstneren Richard Winther – en af sin generations betydeligste kunstnere.
Midt på Lollands pløjemarker boede og arbejde Richard Winther de sidste 14 år af sit liv, i et nedlagt alderdomshjem. Efter hans død i 2007 blev huset købt af en lokal forening og i dag står det som et 250 m2 stort udstillingssted med museumsstatus. Huset stod dog til salg længe og I den forbindelse så vi; Birgitte, Camilla, Anne og Lars, billederne af et stærkt forsømt hus, men også et hus der vidnede om et vildt og passioneret kunstnerliv. Vi var især imponerede over den gemte skat af fabulerende lofts- og vægmalerier, der dekorerer husets kroge, døre, lofter og vægge. Herfra voksede ideen om at lave en udstilling i huset i samspil med Winthers værker. I foråret 2014 besøgte vi huset første gang, og herefter begyndte udstillingen Nye Blikke at tage form.
’Nye Blikke - I hus med Richard Winther’ er en udstilling hvor en række samtidskunstnere, går i dialog med Winther og hans værker. At spejle sig i Winthers identitet giver en mulighed for de deltagende kunstnere til udforske nye sider af sig selv, der kan danne afsæt for nye undersøgelser af kunstnerisk karakter. Udstillingerne giver på den vis både indsigt i en række nulevende kunstneres verdener og viser samtidig nye veje ind i Winthers univers og værker. De deltagende kunstnere har alle et slægtskab til Winther, enten i form af medie, materiale eller tematik. Kunstnerne skal forholde sig til Winther. Det kan være gennem et helt specifikt værk eller et mere overordnet tema. Winthers søn Tobias har indvilliget i at udlåne værker der kan indgå i udstillingen.


Følgende kunstnere deltager på udstillingerne. Først i RDO-Huset på Lolland, og senere på Kastrupgårdsamlingen, nær København: Rikke Benborg, Peter Linde Busk, Mette Colberg, Christian Finne, Gudrun Hasle, Jeanette Hillig, Claus Hugo Nielsen, Kaspar Oppen Samuelsen, Morten Schelde, Birgitte Støvring, Camilla Thorup, Anne Torpe og Lars Tygesen.